23
май
2025
Бракеражная комиссия





Тексеру мақсаты:
1. Оқушыларды тамақтандыру сапасын бақылау.
Дайындалған тағамдардың санитарлық-гигиеналық талаптарға, нормаларға және мектептегі тамақтану стандарттарына сәйкестігін тексеру.
2. Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету.
Сапасыз немесе талаптарға сай емес өнімдерді анықтап, оларды оқушылардың тамақтануында пайдалануға жол бермеу.
3. Технологиялық үдерістердің сақталуын бақылау.
Тағам дайындау, өнімдерді сақтау жағдайларын және асханадағы санитарлық нормалардың сақталуын бағалау.
4. Мектептегі тамақтануды ұйымдастыру сапасын арттыру.
Мәзірді, қызмет көрсету сапасын және оқушылардың тамақтану жағдайларын жақсарту бойынша ұсыныстар енгізу.
Келесі оқу жылында мектеп асханасындағы тамақтану сапасын жақсарту бойынша бірқатар ұсыныстар берілді.
Сегодня бракеражной комиссией было организовано посещение школьной столовой
Цели посещения:
1. Контроль качества питания учащихся.
Проверка соответствия приготовленных блюд санитарно-гигиеническим требованиям, нормам и стандартам школьного питания.
2. Обеспечение безопасности пищевых продуктов.
Выявление недоброкачественных или несоответствующих продуктов и предотвращение их использования в питании школьников.
3. Контроль за соблюдением технологических процессов.
Оценка условий приготовления пищи, хранения продуктов и соблюдения санитарных норм на пищеблоке.
4. Повышение качества организации школьного питания.
Внесение предложений по улучшению меню, качества обслуживания и условий питания обучающихся.
Были даны ряд рекомендаций по улучшению качества питания школьной столовой в следующем учебном году.